Alviina Alametsä

Hei!

 

Olen 24-vuotias helsinkiläinen valtiotieteen kandidaatti, opiskelija ja ensimmäisen kauden Vihreä kaupunginvaltuutettu. Lähdin ehdolle valtuustoon, koska Helsinki tarvitsee lisää edullisia koteja, luontoa ja elävää kaupunkia sekä saavutettavia mielenterveyspalveluita. Esimerkiksi ennaltaehkäisemällä mielenterveysongelmia voidaan pelastaa henkiä ja säästää kaupunkien varoja.

 

Työkseni toimin tällä hetkellä kansanedustaja Pekka Haaviston avustajana. Suoritan maailmanpolitiikan tutkimuksen maisteriopintoja Helsingin yliopistossa. Työurallani ja opinnoissani olen keskittynyt etenkin konfliktintutkimukseen, kehitysyhteistyöhön, rauhanneuvotteluiden psykologiaan ja ihmisten väliseen dialogiin.

 

Uskon, että voimme tehdä tästä kaupungista yhdessä maailman parhaan. Minuun saa aina olla yhteydessä: pyrin parhaani mukaan kuuntelemaan sinua ja korjaamaan kaupungin ongelmia ahkerasti.

 

Kiitos ja ystävällisin terveisin,

Alviina

Hi!

I am a Master’s student, Parliamentary Assistant to MP Pekka Haavisto and a Green member of Helsinki City Council. I became a candidate for the Council, because I think Helsinki needs affordable housing, accessible health care services, nature and lively city culture.

 

I am a Bachelor of Social Sciences (2014), and I study Peace and Conflict Research in the University of Helsinki. Helsinki has been my home for five years now, and I believe we can make this city even better together. You can read more about my views in English in this(732) 466-7301from 2015. I have also written in English about improving the lives of students in this 3194692082. My CV is available in English here. Come work with us for more international, sustainable Helsinki - you can always contact me with your ideas and thoughts!

 

Thank you,

Alviina

Hej!

 

Jag är en Grön medlem av stadsfullmäktige i Helsingfors. Vi behöver mera bostäder, tillgängliga hälsovårdstjänster, natur och livlig stadskultur.

 

Jag studerar internationella affärer och konfliktforskning vid Helsingfors universitet. Helsingfors har varit mitt hem i fem år nu, och jag tror att vi kan göra denna stad ännu bättre tillsammans. Du är välkommen att arbeta med oss för mer internationell, hållbar stad. Du kan alltid ta kontakt!

 

Tack,

Alviina

Tavoitteita Helsingissä

Asumisen hinta alas

1) Tiiviimpää kaavoitusta

2) Pienituloiset tarvitsevat tuettuja vuokra-asuntoja

3) Säilytetään luonnonsuojelualueet

Elävää kaupunkikulttuuria

Tilaa kulttuurille, kävelykaduille ja kaupunkilaisten olohuoneille

Mielenterveyspalvelut kuntoon

Ennaltaehkäisevät toimenpiteet säästävät ihmishenkiä ja kymmeniä miljardeja.

Blogi

Viisi keinoa alentaa asumisen hintaa

Helsingissä asuminen on aivan liian kallista. Korkeat vuokrat haittaavat Helsinkiä ja helsinkiläisiä monilla tavoin. Mitä enemmän käytämme rahaa asumiseen, sitä vähemmän voimme käyttää esimerkiksi palveluita. Vuokranmaksu menee ravintola- tai hierojakäynnin edelle. Tämä vie kaupungista työpaikkoja ja verotuloja...

Lue lisää

Kirjoittaja: 4043150943

27.3.2017

Helsingistä maailman paras opiskelijakaupunki

Lounas opiskelijaruokalassa. Haalarit, joihin metsästetään ilmaisia merkkejä. Kirpeä ilma luennolle kävellessä. Soluasunto kaukana keskustasta. Metron humina ja raitiovaunun kolina. Kaisa-kirjasto ja villasukat. Tapahtumia, seminaareja ja uusia ystäviä...

(417) 475-5562

Koulu, jossa on helppo hengittää - kolme keinoa homeongelmien ratkaisuun

Vaikea hengittää. Päänsärky. Yskiminen ja tukkoinen olo. Näistä oireista monet helsinkiläiset oppilaat ja opettajat kärsivät päivittäin. Ne vaikuttavat työkykyyn, oppimiseen ja hyvinvointiin...

Lue lisää
 • Alviina aloittaa maaliskuussa uutena eduskunta-avustajanani. On hienoa saada työtoveriksi nuori osaaja, joka on ehtinyt olla jo monessa mukana. Alviinan monipuolinen osaaminen ja selkeä tapa ilmaista asiat on tehnyt minuunkin vaikutuksen.

  Kuva: Jussi Hyttinen

  Pekka Haavisto

 • Olin kuullut paljon Alviinasta. Kun sitten tapasimme, ymmärsin miksi: Hänellä on epätavallisen kiinnostavia ja itse koettuja ajatuksia elämästä. Hän tulee seuraamaan omaa ääntään myös politiikassa. Alviina vaikuttaa myös mainiolta tiimipelaajalta.

  Heidi Hautala

 • Alviina on hyvä ja mahtava tyyppi, jolla on vahva halu ja kyky tehdä yhteistyötä ja ystävystyä yli puoluerajojen. Tämän olen saanut huomata vaikuttaessamme mm. Helsingin ympäristölautakunnassa.

  Joona Haavisto, kunnallispoliitikko (Kokoomus)

 • Alviina Alametsä on huipputyyppi, joka on osoittanut minulle kykynsä Allianssin ilmastolähettiläänä ja Helsingin ympäristölautakunnassa. Alviina on luotettava, yhteistyökykyinen, iloinen ja luova. Ihailen hänen asennettaan toimia hyvien asioiden puolesta yhteistyössä muiden kanssa!

  Leo Stranius, Helsingin ympäristölautakunnan varapuheenjohtaja, Luonto-Liiton pääsihteeri

 • Alviina on lukio-opettajan kokemukseni perusteella erittäin kunnianhimoinen, määrätietoinen ja asioihin paneutuva nuori tekijä. Hän ei epäröi, vaan tarttuu toimeen haasteita kaihtamatta. Erityisen huomionarvoista on Alviinan kyky sopeutua muuttuviin tilanteisiin, selvitä nopeistakin käänteistä luovasti, asioihin paneutuminen ja kyky verkostoitua tehokkaasti. Uskallan luvata hänelle erinomaista tulevaisuutta vaativissakin tehtävissä ja voin puolestani lämpimästi suositella häntä tulevaisuuden tekijäksi ja näkijäksi niin politiikan, opiskelun kuin työelämänkin kentällä.

  Kim Kiuru (SDP), kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen, Jokelan lukion opettaja

Lahjoita

Haluatko sijoittaa kestävämpään kaupunkiin? Tukemalla Alviinan kampanjaa saat kaupunginvaltuutetun, joka ajaa edullisempaa asumista ja saavutettavia palveluita. Esimerkiksi kymmenen euron lahjoituksella kustannat Alviinan tiimille 50 jaettavaa vaaliesitettä. Kiitämme lämpimästi panostuksestasi parempaan Helsinkiin!

Linkki lahjoitussivulle

Ota yhteyttä!

 • Twiittaa tai meilaa?

  alviina.alametsa@helsinki.fi www.facebook.com/alviinavaaleissa www.twitter.com/alviinaalametsa

 • Soita?

  0407294597

 • Lisää tietoa?

  fi.linkedin.com/in/alviinaalametsa