Kingston dodatno unapredio IronKey D300 enkriptovani USB
REDAKCIJA / NOVOST / KINGSTON / PRE 16 MINUTA

Kingston Digital Europe Co LLP, ogranak zadužen za Flash memorije u okviru Kingston Technology Company, Inc., svetskog lidera u memorijskim proizvodima i tehnološkim rešenjima, dodao je nekoliko novih mogućnosti za IronKey D300, koji je nedavno nagrađen od strane Cyber Defense 2018 Global Awards kao najbolji enkriptovani USB Flash drajv. IronKey D300 ima FIPS 140-2 Level 3 sertifikat i koristi 256-bitnu AES hardversku enkripciju u XTS modu. Uređaj je na tržište stigao ove nedelje u okviru serijske verzije (D300S) i doneo dve nove mogućnosti koje dodatno poboljšavaju već napredni sistem zaštite osetljivih podataka.

IronKey D300S ima jedinstveni serijski broj i bar kod na samom uređaju, omogućujući mrežnim administratorima da jednostavno čitaju ili skeniraju kodove, umesto da uključuju ceo drajv. Tokom bilo kakve fizičke raspodele ovih uređaja, proces će biti značajno efikasniji i jednostavniji. Druga nova funkcija, virtualna tastatura, omogućava korisnicima da unose lozinku klikovima miša umesto korišćenjem fizičke tastature, čime se obezbeđuje veći nivo zaštite od bilo kakvog oblika keylogging-a prilikom korišćenja D300S na računarima.

komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Kaspersky Lab drugu godinu za redom osvojio priznanje 2018 Gartner Peer Insights Customers’ Choice
REDAKCIJA / NOVOST / KASPERSKY / PRE 1 SAT

Kompanija Kaspersky Lab i ove godine je osvojila priznanje 2018 Gartner Peer Insights Customers’ Choice u kategoriji platformi za zaštitu krajnjih tačaka. Rešenja kompanije Kaspersky Lab ocenjena su visokom ocenom 4,7 od 5, a korisnici su svoje ocene davali od 31. oktobra 2018. godine. Priznanje The Gartner Peer Insights Customer’s Choice zasnovano je na ocenama koje su proizvođačima dali korisnici, kao i na broju korisnika koji su učestvovali u ocenjivanju. Gartner Peer Insights je platforma za korisnike koja im omogućava da daju svoje mišljenje o proizvodima, kao i da ih ocene u skladu sa svojim iskustvom. Ova platforma je značajna organizacijama koje žele da kupe određeni proizvod, jer zapravo predstavlja transparentan alat koji im pruža sveobuhvatnu procenu rešenja i usluga različitih proizvođača, koja je zasnovana na iskustvima onih koji ta rešenja i usluge već koriste.

Uvidi o procesu kupovine, implementaciji proizvoda, performansama i korisničkoj podršci, koji su dostupni na platformi Gartner Peer Insights za zaštitu krajnjih korisnika, mogu pomoći kompanijama da odaberu sajber bezbednosno rešenje za svoje krajnje tačke, u skladu sa njihovim poslovnim potrebama i tehničkim zahtevima.

komentari (0)   6608525349
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
AOC zvanično najavio prvi G2 Esports brendirani monitor
REDAKCIJA / NOVOST / AOC / PRE 19 SATI

Globalni lider na tržištu gejming monitora, AOC, zvanično je najavio svoj prvi G2 Esports brendirani monitor – G2590PX/G2 model. Saradnja AOC-a i G2 Esportsa, jedne od najmoćnijih i najuspešnijih esports organizacija na svetu, rezultirala je posebnim dodatkom novog modela monitora - jedinstven dizajn sa zvaničnom G2 esports samurai vizualom i logom. Ovaj 24,5 inčni monitor opremljen je bitnim gejming karkteristikama kao što su stopa osvežavanja od 144 Hz, vreme odziva od 1ms i Free Sync tehnologija. G2 Esports organizacija, sa sedištem u Berlinu, osnovana je 2013. od strane poznatog profesionalnog igrača Carlosa “ocelote” Rodrigueza. Ova esport organizacija od tada se brzo etablirala u evropskim krugovima i na različitim međunarodnim esport događanjima. 4176411154

“Ovaj monitor nije samo znak zahvalnosti AOC-a za tako uspešnu organizaciju kao što je G2 Esports, već je i potpora svim obožavaocima i entuzijastima svih igrača G2 Esports", rekao je Stefan Sommer, direktor marketinga i poslovanja u AOC International Europe. Carlos 'ocelote' Rodríguez iz G2 Esporta dodaje: "AOC se pokazao neverovatnim partnerom nama i našim igračima. Kvalitet njihovih monitora u kombinaciji s stepenom predanosti i empatije koju pokazuje njihov tim čini nas ponosnim na partnerstvo. Kao rezultat svega, zajedno smo izradili monitor s brendom G2 koji utelovljuje snagu partnerstva i možemo ga zvati našim. Uzbuđeni smo zbog G2590PX/G2 modela i jedva čekamo da ga vidimo u domovima mnogih naših najvernijih #G2ARMY članova.“

izvor: (903) 863-6297   
komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Prvi Moto 5G mod za Moto Z3 model
REDAKCIJA / NOVOST / MOTOROLA / PRE 20 SATI

Od lansiranja Moto Z3 i 5G Moto moda ranije ove godine, nastavili smo saradnju sa našim partnerima na zadatku da budućnost koju predstavlja 5G pretvorimo u realnost u 2019. godini. Ovog utorka proslavili smo veliku preokretnicu na tom putu. Koristeći komercijalnu 3 GPP 5G New Radio (NR) mrežu u Providensu, Roud Ajlend (SAD) i spektrum kompanije Verizon do 28 GHz, imali smo priliku da uspešno realizujemo prvo testiranje prenosa podataka koristeći Moto Z3 zajedno sa 5G Moto modom. Test je završen uspešno zahvaljujući uređaju koji će korisnici upotrebljavati na Verizon 5G mobilnoj mreži i koji je najnovije G5 dostignuće kompanije Verizon i njenih tehnoloških partnera, postignuto u prethodnim mesecima sa ciljem da se 5G mobilne usluge komercijalizuju u 2019. godini. Kada se poveže sa 5G Moto modom, Moto Z3 postaće prvi smart telefon na svetu sa pristupom 5G mreži omogućenoj od strane kompanije Verizon, i označavaće novi početak kada je u pitanju gledanje video sadržaja, umreženi kućni uređaji, rad na daljinu i gejming u AR i VR formatima. 5G Moto mod omogućen je putem Qualcomm Snapdragon X50 5G modema i uključuje QTM052 mmWave antena module.

Ova prekretnica u radu 5G mreže dolazi neposredno nakon CES 2019 Innovation Honoree nagrada za Moto Z3 i 5G Modo mod u kategoriji bežičnih uređaja, dodataka i usluga. CES Innovation Awards program prepoznaje najbolje iz 28 kategorija proizvoda i nagrađuje proizvode koji imaju sjajne estetske, dizajnerske i inženjerske kvalitete.

izvor: preacknowledgment   
komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
BenQ PD2500Q predstavlja ultimativni monitor klase od 25 inča
REDAKCIJA / NOVOST / BENQ / PRE 21 SAT

Kompanija BenQ slovi za vodećeg proizvođača svih vrsta monitora na planeti, ali i za ime koje tesno sarađuje sa većinom velikih proizvođača istih, što na nivou kreiranja finalanih proizvoda, što na razvoju novih tehnoloških inovacija. Monitor oznake PD2500Q predstavlja ultimativni monitor klase od 25 inča. Njegovo glavno oružje krije se u posebnoj vrsti IPS panela koja donosi do sada najverniju reprodukciju boja, ali i u brojnim tehnološkim inovacijama, zahvaljujućim kojima u ovom momentu nema pravog konkurenta na tržištu. Superiornost ovog monitora potvrđuju i brojni testovi, od kojih je svakako najzanimljiviji Altona test koji pokazuje zasićenost bojama, reproduktivnost pigmenata i detaljnost. Međutim, pre nego se posvetimo test priči o ovom monitoru da pogledamo koje su njegove ključne karakteristike. BenQ je sa ovim monitorom u vizuelnom pogledu otišao daleko ispred svih svojih rešenja. Jednostavne linije svakako dominiraju PD2500Q monitorom, a tu je i odlično rešeno postolje koje je stabilno na svim vrstama površina/podloga. Sa druge strane kvalitet izrade je apsolutno iznad proseka, čak je toliko iznad rešenja iz ove klase da se to odmah oseti po otvaranju monitora i postavljanju na radni sto.

Proizvođač je svakom detalju posvetio maksimalnu pažnju u izradi, a ponajviše finišu koji je jedinstven za klasu u kojoj se nalazi ovaj monitor. Dobra stvar kod PD2500Q monitora jeste ta da mu je postolje podesivo po visini, ali i po tome što ima fin nagib kojim korisnik može sebi da lepo pozicionira displej.

izvor: benq.com    
komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Popularne onlajn prodavnice najčešće mete malvera za krađu podataka na Black Friday
REDAKCIJA / NOVOST / KASPERSKY / PRE 1 DAN

Kako nam se bliži velika godišnja praznična šoping sezona, novo istraživanja kompanije Kaspersky Lab pokazuje da bankarski trojanci aktivno ciljaju onlajn korisnike popularniih potrošačkih brendova i kradu akreditive i druge informacije putem ovih sajtova. Tehnologije kompanije Kaspersky Lab otkrile su 9,2 miliona pokušaja napada do kraja trećeg kvartala 2018. godine, u poređenju sa 11,2 za čitavu 2017 godinu, sa povećanom detekcijom jedne porodica malvera za 34%. Polovina svih napadnutih onlajn prodavnica bili su poznati brendovi, uključujući modu, obuću, poklone, igračke i robne kuće. Onlajn kupci u Italiji, Nemačkoj, SAD-u, Rusiji i tržištima u razvoju posebno su ugroženi.

Po običaju, bankarski trojanci uglavnom ciljaju korisnike onlajn finansijskih usluga tako što traže finansijske podatke koje mogu da ukradu, ili prave botnet od hakovanih uređaja radi budućih napada. Tokom vremena, nekoliko ovih bankarskih trojanaca poboljšalo je svoju funkcionalnost i doseg kako bi ciljali podatke i akreditaciju onlajn kupaca i dobili root pristup njihovim uređajima.

izvor: (404) 997-1737   
komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Veritas uređaji omogućavaju da Flex NetBackup pokaže svoju punu snagu
REDAKCIJA / NOVOST / VERITAS / PRE 1 DAN

Kao teškašu među softverskim kompanijama koje se bave skladištenjem podataka, kompaniji Veritas Technologies brzina inovacija neophodna da drži korak sa novim, okretnim konkurentima, kao i sa parnjacima po stažu sada predstavlja najveći izazov. Pošto se pre nešto više o dve godine odvojio od Symanteca, Veritas teži kombinovanju svog tržišno vodećeg NetBackup softvera sa novim modernim, integrisanim i skalabilnim uređajima, podrškom za okruženja u “oblacima”, analitikom podataka, kontejnerima i mikrouslugama. “Dosta ulažemo u našu liniju proizvoda da bismo pokrili svaki tip radnih zadataka i podataka, bez obzira no to gde se nalaze,” rekao je direktor kompanije Greg Hughes. Dobavljač je detaljno predstavio svoje proizvode i planove tokom nedavno održane konferencije Veritas Vision Solution Day u Njujorku.

Najveću pažnju na ovoj konferenciji dobili su Veritas uređaji koji primenjuju NetBackup softver. Ova linija uređaja obuhvata Flex Appliance za upravljanje podacima, Access Appliance za arhiviranje i još jedan novi, neimenovani proizvod koji će biti predstavljen početkom naredne godine, a biće fokusiran na analitiku podataka.

komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Nagradni konkurs "Imam rešenje za pametniji grad" otvoren još 9 dana
REDAKCIJA / NOVOST / PRE 2 DANA

Nagradni konkurs „IMAM REŠENJE za pametniji grad“, koji organizuje kompanija Belgrade Waterfront, otvoren je još samo 9 dana. Svi oni koji imaju ideju o tome kako da unaprede život u urbanim sredinama koristeći moderne tehnologije, mogu da do zatvaranja konkursa prijave svoja rešenja i potencijalno dobiju značajan finansijski podstrek i mentorsku podršku za dalji razvoj. Nagradni fond koji će biti podeljen između tri najbolja pojedinca ili tima iznosi 10.000 evra (I mesto: 5.000 evra, II mesto: 3.000 evra, III mesto: 2.000 evra), dok je za implementaciju ili dalji razvoj pobedničkih ideja predviđen iznos od 25.000 evra. Osnovni cilj nagradnog konkursa je pronalazak najboljih rešenja za poboljšanje svakodnevnog funkcionisanja u gradskim okruženjima, kao i osnaživanje lokalne startap zajednice. 6025422374

„Sve što zainteresovani u ovoj fazi konkursa treba da urade jeste da popune prijavu na sajtu imamresenje.rs i predlože inovativno idejno rešenje za funkciju, uslugu ili proizvod u svrhu stvaranja ’pametnih gradova’“, ističe Marko Mudrinić, direktor i osnivač poslovno – tehnološkog medija Netokracija, stručnog medijskog partnera projekta. „Ohrabrio bih sve one koji se možda dvoume - verujte u sebe i svoju ideju! Želimo da čujemo kako biste vi opametili urbanu ili drugu sredinu u kojoj živite. Prijavom na ovaj konkurs možete dobiti mnogo – ali i pomoći svojoj zajednici na inovativan način“, dodaje on.

izvor: imamresenje.rs    
komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Apple napokon u Novom Sadu, zvezde napravile Å¡ou
REDAKCIJA / NOVOST / APPLE / PRE 3 DANA

Sa dugoočekivanim otvaranjem šoping centra Promenada, i u Novi Sad je napokon stigao jedan od najpoželjnijih svetskih brendova – Apple, čije će proizvode svi ljubitelji moći da isprobaju ili da se po prvi put susretnu sa njima u novoj iStyle Apple Premium Reseller prodavnici. Pored velikog broja najmodernijih računara, mobilnih telefona i ostalih prestižnih gedžeta, na svečanom otvaranju svi kupci imali su priliku da isprobaju brojne Apple-ove inovativne proizvode, uključujući one koje je Apple objavio pre samo sedam dana, ostvare izvanredne popuste, ali i osvoje preko 400 poklona, među kojima su najsrećniji dobili MacBook Air, iPhone, iPad, Beats slušalice, te iskoriste brojne druge pogodnosti i dožive pravo Apple iskustvo kupovine.

Osim u Apple proizvodima, posetioci su imali priliku da uživaju u pravom spektaklu koji je svojim teatralnim dolaskom u iStyle prodavnicu priredio naš poznati reper i kompozitor, Slobodan Veljković, poznatiji kao Coby. Nakon što je privukao brojne obožavatelje, Coby je nastavio druženje u prodavnici, uz autograme i slikanje sa fanovima koji su čekali u redovima ispred iStyle-a.

izvor: belemnid   
komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Čarli Kindl, tvorac Amazon Echo i Alexa virtuelnog sistema, gost Beograda
REDAKCIJA / NOVOST / AMAZON / PRE 4 DANA

Čarli Kindl, jedan od lidera u oblasti razvoja Smart Home tehnologije, održao je predavanje o budućnosti IoT uređaja u Beogradu. Tvorac Amazon Echo i Alexa virtualnog asistenta, razgovarao je sa domaćim IT stručnjacima o mogućnostima i trendovima u ovoj oblasti. Predavanje „Budućnost IoT uređaja u pametnom domu“ (The Future of IoT Devices in the Home) organizovala je kompanija Control4, u kojoj je Čarli Kindl od nedavno preuzeo vodeću ulogu u razvoju uređaja i servisa. Prema rečima gospodina Kindla, Smart Home tehnologija polako pronalazi put u domove širom sveta, a zahvaljujući inovacijama u IoT, svakodnevne aktivnosti poput podešavanja intenziteta osvetljenja, regulisanja temperature i kontrolisanja ulaznih vrata sada je moguće izvršiti putem mobilnog telefona ili glasovnom komandom. Korisnici automatizaciju kuće uglavnom započinju implementacijom Smart Home tehnologije sa ciljem kontrole osvetljenja i multimedija. Ova tehnologija prevazilazi domen zabave i može se primeniti u svakoj prostoriji doma, čineći ga praktičnijim i pametnijim.

„Izuzetno sam zadovoljan što sam bio u prilici da prisutnima predstavim naše viđenje IoT. Nadam se da sam im uspešno preneo naša znanja i upoznao ih sa najmodernijim dostignućima i proizvodima kompanije Control4. Posebno sam ponosan na činjenicu da naš tim u Beogradu stalno raste i zbog toga pozivam sve zainteresovane stručnjake da nam se pridruže i postanu deo naše kompanije“, izjavio je gospodin Kindl.

komentari (0)   2164095203
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Kyocera novi telefon ima sapphire display i fingerprint senzor
REDAKCIJA / NOVOST / KYOCERA / PRE 4 DANA

Verizon-ekskluzivni DuraForce Pro 2 je Kyocera najnoviji robustan telefon, a on dolazi sa više funkcija od vašeg prosečnog telefona, koji obično vrši najmanji minimum uzimanja telefonskih poziva i slika. Robusni telefoni ovih dana kao što je DuraForce Pro 2 imaju 5-inčni ekran safirnog štita, senzor otiska prsta u ključu za napajanje i punjenja putem USB-C i bežično. Stvari su sada različite. DuraForce Pro 2 ima tri kamere: širokougaonu 4K zadnju akcionu kameru, kameru od 13MP sa zadnje strane i 5MP prednju kameru. Postoji baterija od 3.240mAh, a IP68 je sertifikovan da bude vodootporan i otporan na prašinu. Vojni standard 810G je sertifikovan da bude zaštićen od padova, prašine, udara i ekstremnih temperatura.

Radi na Android Oreo platformi, a pokreće ga procesor od octa-cora. Kyocera DuraForce Pro 2 je sada dostupan od Verizona, a košta 444 dolara za model od 64 GB.

komentari (0)   (954) 625-6200
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Corsair tastatura i miš dolaze na Xbox One konzolu
REDAKCIJA / NOVOST / CORSAIR / PRE 4 DANA

Ima samo nekoliko tastatura, miševa i slušalica koje rade na Xbox One-u odmah uz Corsair-a, ali kompanija sve više i više ih stavlja na testiranje i validaciju pre nego što ih stavljaju na internet. Corsair objašnjava: "CORSAIR je uzbuđen što je tim Xbox One otvorio podršku za tastature i miševe. Xbox One igrači sada imaju na raspolaganju istu preciznost i pouzdanost koju su PC igrači uživali od CORSAIR perifernih uređaja godinama. Warframe i Minecraft sa CORSAIR žičnim i bežičnim klavijatarima i miševima, sa mnogo više kompatibilnih igara na putu ". Tim je nastavio: "CORSAIR radi na tome da obezbedi veliko iskustvo na Xbox One i raduje se saradnji sa Xbox timom kako bi u budućnosti pružio još kompatibilne periferije. Pored partnerskog rada sa Xbox timom, CORSAIR se obavezao da će raditi više, a uskoro sa Microsoftom na brojnim drugim inicijativama uključujući Mjxer, interaktivnu uslugu striminga Microsofta sledeće generacije.

Kroz Elgato, podružni brend CORSAIR-a za kreatore sadržaja, emiteri Mixer-a će biti ovlašćeni da poboljšaju svoje tokove kroz integraciju sa moćnim i svestranim Elgato Stream Deck, zajedno s sa drugim uzbudljivim inicijativama koje su trenutno u razvoju ".

komentari (0)   4699397324
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Hover 2 dron pojavio se na Kickstarteru
REDAKCIJA / NOVOST / HOVER / PRE 4 DANA

Dve godine nakon pokretanja originalnog Hover-a, Zero Zero Robotics se vratio za nastavak. Uprkos sletanju serije A u vrednosti od 25 miliona dolara u 2016. godini, startup ide na dobrobit ove kompanije, pokrenuće kampanju od 100K Kickstarter-a za pokretanje najnovije verzije bespilotnog drona. Hover 2, koji kompanija očekuje da stigne u aprilu 2019. godine, imaće unapređenu prevenciju prepreka, poboljšano vizuelno praćenje i neke ažurirane unutrašnje uređaje, uključujući i novi Snapdragon procesor na ploči. Postoji dvosistemski gimbal sa elektronskom stabilizacijom slike za glatke snimke u kojima se nalazi kamera sposobna za snimanje 4K video zapisa i 12-megapikselnih fotografija. Takođe, na raspolaganju su i različiti modeli snimanja, uključujući filmove i muziku koji su inspirisani filmom i baterija koja može da ode 23 minuta na punjenje.

Za 399 dolara za ranu kupovinu, Hover 2 je cenjen približno isto kao i DJI Spark model. Ta cena uključuje mali ručni daljinski upravljač.

izvor: 2532879366   
komentari (0)   8198763782
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Globalno istraživanje kompanije Lenovo
REDAKCIJA / NOVOST / LENOVO / PRE 4 DANA

Svest o ključnom značaju Diverziteta i inkluzije (D & I) pomera se u ljudskim vrednostima i očekivanjima na radnom mestu u nizu kultura i zemalja širom sveta, prenosi kompanija Lenovo na ženskom forumu za ekonomiju i društvo. Lenovo je nedavno sprovela globalno istraživanje od 5.000 ljudi u pet zemalja - Kina, SAD, Velika Britanija, Nemačka i Brazil - različitih godina, rase i kulture. Globalni ispitanici su rekli da tehnologija pozitivno unapređuje D & I i zbližava svet. Postavili su D & I upravo ispod pitanja kao što su zapošljavanje, zdravstvena zaštita i obrazovanje, što ukazuje na značajan pomak u vrednostima: D & I se više vidi kao prilika za izgradnju zajednice, a manje za postizanje metrike. "Ova eskalacijska apresijacija D & I pokazuje fundamentalni pomak ljudskih vrednosti, a još je važnije sada razmotriti u potrazi za novim, novijim tehnologijama poput povećane realnosti / virtuelne stvarnosti, 5G i veštačke inteligencije, koja zahteva različite, kreativne i inkluzivne misli.

Imperativ za raznolikost u našem poslu i svim poslovima nikada nije bio jasniji ", rekao je Iang Iuanking, izvršni direktor kompanije Lenovo.

komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Nokia 5.1 Plus pametni telefon dostupan fanovima u Srbiji
REDAKCIJA / NOVOST / NOKIA / PRE 5 DANA

HMD Global, dom Nokia telefona, danas je najavio dostupnost Nokia 5.1 Plus pametnog telefona u Srbiji. Uz impresivnu brzinu procesora, ovaj pametni telefon donosi korisnicima sjajne performanse za igranje igrica kao i nove opcije fotografisanja uz pomoć veštačke inteligencije. “Ovim modelom želeli smo da uzbudljivo iskustvo igranja igrica i zabave približimo još većem broju fanova. Naš cilj je bio da omogućimo performanse, funkcije fotografisanja uz pomoć veštačke inteligencije i moderan dizajn u jednom prstupačnom uređaju, tako da naši korisnici mogu uživati u igranju igrica, gledanju svojih omiljenih serija i beleženju svih momenata svojom kamerom. Nokia 5.1 Plus je model namenjen korisnicima koji tragaju za odličnim odnosom cena-kvalitet”, izjavio je Rosen Petkov, generalni menadžer kompanije HMD Global za područje Srbije, Bugarske, Rumunije, Moldavije, Gruzije, Mađarske i Adriatic regije.

Nokia 5.1 Plus je jedan od najpristupačnijih modela na tržištu koji pokreće najsavremeniji MediaTek čipset, MediaTek Helio P60. Dizajniran je tako da sa lakoćom omogućava igranje igrica, emitovanje video sadržaja ili korišćenje više aplikacija odjednom. Unapređena veštačka inteligencija koja je ugrađena u čipset ovog telefona omogućava primenu dubinskog učenja prepoznavanja lica za otključavanje telefona kao i poboljšavanje fotografija u realnom vremenu. Funkcija otključavanja uz prepoznavanje lica upotpunjena je i otključavanjem uz pomoć otiska prsta.

izvor: orthosite   
komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Prijavi se na AndroidTV Hakaton 2018 i odvedi svoj tim na Google I/O 2019 u Kaliforniji!
REDAKCIJA / NOVOST / PRE 5 DANA

United Cloud, R&D centar United Grupe, uz podršku Google-a, organizuje „Bits N’ AndroidTV” hakaton koji će se održati 5. i 6. decembra u Beogradu. Prijave su otvorene do 20. novembra, a pobednički tim osvaja put na prestižnu Google I/O 2019 konferenciju u Kaliforniji. Izabrani timovi imaće 24h za rešavanje zadatka iz domena Android TV operativnog sistema, a sama tema biće objavljena prvog dana Hakatona. Na Hakaton su dobrodošli programeri svih profila, kao i UX/UI dizajneri, a prethodno iskustvo iz datog domena nije neophodno. Tokom trajanja hakatona, timovi će na raspolaganju imati podršku eksperata iz United Cloud-a i Google-a. Stručni žiri sastavljen od predstavnika United Cloud-a i Google-a, drugog dana Hakatona izabraće pobednika čije će se rešenje izdvojiti po kvalitetu, inovaciji i samoj prezentaciji učesnika, a predstavnici pobedničkog tima osvajaju karte za prestižnu konferenciju, put i smeštaj u Kaliforniji.

Android TV predstavlja operativni sistem televizije budućnosti, koji je razvila kompanija Google, dok je tehnologija koja iza njega stoji postepeno počela da se širi Srbijom i regionom zahvaljujući novoj SBB EON platformi, na kojoj je stručni tim United Cloud-a radio tokom protekle dve godine. Prijave za sve zainteresovane pojedince i timove su otvorene već sada na sajtu (385) 201-6700, putem kojeg možete dobiti i sve neophodne informacije.

izvor: united.cloud    
komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Telekom Srbija i SES omogućili paket novih satelitskih DTH TV kanala
REDAKCIJA / NOVOST / SES,TELEKOM SRBIJA / PRE 5 DANA

Kompanija Telekom Srbija će gledaocima iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore obezbediti pristup najnovijem sadržaju koji će se emitovati sa ključne orbitalne pozicije od 23,5 stepeni istočno kompanije SES. Kompanija SES je danas objavila da je sa kompanijom Telekom Srbija, najvećim telekomunikacionim operaterom u Srbiji, potpisala višegodišnji ugovor koji podrazumeva uslugu više transpondera Astra satelita u svrhu pokretanja najnovije DTH (Direct-to-Home) platforme kompanije Telekom Srbija, čije će emitovanje u sve tri zemlje početi istovremeno, sredinom decembra. postdiluvial

Gledaoci će imati koristi od novih tehnoloških poboljšanja i u svojim domovima. Kompanija Telekom Srbija za ovu uslugu odabrala je „set-top box” prijemnike sa integrisanim sistemom za dekodiranje signala, a za sve one koji ne poseduju prijemnu opremu, ova platforma će biti dostupna uz korišćenje male satelitske antene, veličine 60 cm.

izvor: ses.com    
komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Nokia 106 budući model ima 1.8-inčni ekran perfektan za Zmijicu
REDAKCIJA / NOVOST / NOKIA / PRE 5 DANA

Dual-Sim telefon takođe ima i dugotrajnu bateriju, ali neć doći u Ameriku. HMD Global je najavio Nokia 106 model, pristupačnu telefonsku opremu namenjenu globalnom tržištu. 106 ima ekran od 1,8 inča, 160x120 koji je savršeno usklađen sa ugrađenom Snake igricom. (Moraćete da platite za druge, iako su uključeni demo-snimci.) Telefon može čuvati do 2000 kontakata i zadržati do 500 SMS poruka. HMD kaže da baterija traje "od izlaska do zalaska sunca sa jednim punjenjem", što je nešto što bih iskreno očekivao od telefona sa funkcijama. 8884494144

Ako želite da koristite ovu stvar isključivo kao FM radio, on će izdržati melodije, oglase i radio za razgovore do 36 sati.

komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Samsung Galaxy S10: 8nm Exynos 9820 posvećeni NPU i 8K video
REDAKCIJA / NOVOST / SAMSUNG / PRE 5 DANA

Samsung uvodi novi Exynos 9820 na 8nm, snabdevaće sledeće generacije pametnih telefona koji nude 8K video zapis. Samsung polako pruža komade svojim planovima za smartphone 2019, sa tease-om svog novog InfinityFlex displeja koji će biti centralni deo prvog sklopivog smartfona u Galaxy F. Ali sada, kompanija je upravo najavila još važniji deo planova 2019: Exynos 9820. Novi Exynos 9820 je najnoviji Samsung procesor koji se proizvodi na 8nm čvoru i poseduje namensku jedinicu za neuralnu obradu ili NPU. To znači da će Galaxy S10 biti ispunjen sa puno AI sposobnosti, ali veća tačka je podrška kamere u novom Exynos 9820. Samsung uzima stvari na novi nivo koji nudi 4K 150FPS video sa 10-bitnom bojom ili 8K na 30FPS. Samsung tvrdi da će NPU imati 7k performanse u AI zadacima, sa stvarima kao što su otkrivanje scene u realnom vremenu i još mnogo toga. Exynos 8920 će imati do 20% veće single-core performanse, dok će efikasnost snage biti veća za 40%, dok su multi-core performanse do 15% brže u poređenju sa Exynos 9810. Samsung obezbeđuje do 40% veći GPU performanse sa novim Mali-G76 protiv prethodnog-gen Mali-G72. (250) 467-6429

Mogućnost povezivanja, novi Exynos 9820 poseduje LTE-Advanced Pro modem koji pakuje LTE kategoriju 20. To znači da možemo očekivati brzine prenosa podataka od 2Gbps sa 8k nosiocem agregacije, dok će se otpremnine izrezati na 316Mbps. Prethodna-gen Exynos 9810 imao je link za preuzimanje od 1,2Gbps za poređenje.

komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
SAP MOVE - migracija na S/4HANA platformu
REDAKCIJA / NOVOST / COMING / PRE 5 DANA

Kompanija splint-bottom u saradnji sa svojim partnerom kompanijom SAP organizuje skup SAP MOVE. Skup će se održati 27.11.2018 godine u hotelu Hilton sa početkom od 9 časova i 45 minuta, a predavanja će održati eminentni stručnjaci kompanije SAP i kompanije COMING – Computer Engineering . Glavna ideja skupa je da se učesnicima istog predstavi S/4HANA platforma, kao i da se ukaže na tehnološke alternative za migraciju na S/4HANA platformu. Predstojeći SAP MOVE skup donosi: - Šta je S/4HANA i kako izgleda priprema za prelazak na novu platformu;

  • Koje su očekivane koristi od migracije na ovu platformu;
  • Kako i na koji način je moguće preći na S/4HANA platformu;
  • Koje su tehnoloÅ¡ke alternative za migraciju na S/4HANA platformu – Cloud kao medijum za migraciju;
  • Assessment;
  • Planiranje i migracija;
  • Razvoj, testiranje i produkcija u Cloud-u;
  • Postmigraciona podrÅ¡ka i optimizacija.

Svi koji žele da saznaju više o S/4HANA platformi mogu se prijaviti za SAP MOVE skup na mail: events@coming.rs

komentari (0)   5196203326
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Ransomver WannaCry je i dalje prisutan nakon napada na 75.000 korisnika u trećem kvartalu 2018.
REDAKCIJA / NOVOST / KASPERSKY / PRE 6 DANA

Godinu i po dana nakon epidemije, ransomver WannaCry na vrhu je liste najrasprostranjenijih porodica kriptora sa napadima na čak 74.621 jedinstvenih korisnika širom sveta. Ovi napadi čine 28,72% ukupnog broja napada na korisnike ciljane kriptorima u trećem kvartalu 2018. Procenat je porastao tokom prošle godine, demonstrirajući više nego dvotrećinski rast u odnosu na treći kvartal 2017. godine, kada je njihov udeo u kriptor napadima bio 16,78%. Ovo je jedan od glavnih zaključaka u okviru izveštaja o evoluciji IT pretnji u trećem kvartalu 2018. godine koji je sprovela kompanija Kaspersky Lab. Talas sajber napada sa WannaCry kriptorom koji se desio u maju 2017. godine i dalje se smatra jednom od najvećih ransomver epidemija u istoriji. Iako je Windows objavio bezbednosni peč za svoj operativni sistem kako bi “zakrpio” ranjivost koju je eksploit EternalBlue iskoristio dva meseca pre početka napada, WannaCry je ipak pogodio stotine hiljada uređaja širom planete.

Kao što to kriptori inače rade, WannaCry je pretvorio fajlove sa računara žrtava u enkriptovane podatke i zahtevao je otkup za dekripcione šifre (stvorene od strane aktera pretnji za dešifrovanje fajlova i ponovnu transformaciju u originalne podatke) čineći zaražene uređaje potpuno neoperativnim.

izvor: securelist.com    
komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Withings Pusle HR - Treker sa baterijom koja traje 20 dana
REDAKCIJA / NOVOST / WITHINGS / PRE 6 DANA

Nakon što se kupio nazad iz kompanije Nokia i oslobodio, Steel HR Sport pod sopstvenim brendom u septembru, Withings je objavio još jedan uređaj pod imenom Pulse HR. Otporan na vodu trener za praćenje koji nudi nadzor srčane frekvencije, Pulse HR je povezao GPS praćenje i 20-dnevnu bateriju. Silikonska traka za praćenje trake se može zameniti sa još dve boje, a OLED displej može prikazivati informacije o treningu u realnom vremenu, kao što su trošenje kalorija, praćenje dnevnih aktivnosti i obaveštenja o pametnim telefonima. Takođe može pratiti obrasce spavanja, detektovati vreme trajanja spavanja i probuditi korisnika sa alarmima vibracija u optimalnim vremenima tokom ciklusa spavanja.

Pulse HR je ažurirana verzija prvog praćenja aktivnosti Pulsa, Withingsa koja je lansirana 2013. godine. Originalni Pulse nije zapravo bio bend, već clip-on tracker veličine sandučića koji se može pričvrstiti na pojas ili džep.

komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Poslednje sočivo kompanije Moment dizajnirano je za nove modele telefona
REDAKCIJA / NOVOST / MOMENT / PRE 6 DANA

Moment je objavio telefoto objektiv za telefone u 2014. godini, ali je dizajniran za male telefone kao što je iPhone 5S i brzo razvio distorziju na telefonima s većim senzorima kamere. Morali ste istražiti alternative kao što je predstojeći Pro Telephoto kompanije OlloClip da biste dobili objektiv dizajniran za nove telefone. Sada, Moment je predstavio 58mm telefoto objektiv koji je dizajniran za najnovije pametne telefone, uključujući i one sa dvostrukim fotoaparatima. Uparite ga sa uređajem kao što je iPhone XS ili Galaxy Note 9 i možete ostvariti do 4x optičkog zuma. To je takođe jedna od "najstrašnijih" sočiva ove vrste sa dizajnom od šest elemenata, prema Momentu, on obećava da će fotografije na portretima biti postavljene na telefone sa jednim sočivom kao što su serija iPhone XR i Pixel 3.

Objektiv je podešen na "sve" iPhone, Galaxy i Pixel telefone i dostupan je sada po ceni od 100 dolara (iako će se pokrenuti sa popustom od 20 posto). To je puno da potrošite na ekstra staklo za pametni telefon, ali telefoto objektivi su najčešće najnapredniji, pomažući vam da snimate fotografije neuobičajenog života ili portreta sa ugodnije udaljenosti.

izvor: 8136453617   
komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
NVIDIA je predstavila Quadro RTX 4000 - Turing sa single slotom
REDAKCIJA / NOVOST / NVIDIA / PRE 6 DANA

Najavljeni NVIDIA Quadro RTX 4000 sa single-slot dizajnom i Turing TU106 8GB GDDR6 po ceni od 900$. NVIDIA je pre nekoliko meseci napravila sjajnu arhitekturu Turing GPU-a, otkrivši porodicu Quadro RTX grafičkih kartica sa Turing grafičkim procesorima, kao i novu seriju GeForce RTX grafičkih kartica, pri čemu obe porodice nastavljaju da rastu. Kompanija je na godišnjoj Autodesk univerzitetskoj konferenciji objavila svoju novu Quadro RTX 4000 grafičku karticu koja će se pridružiti redovima Quadro RTX 5000, RTX 6000 i flagship RTX 8000. Novi Quadro RTX 4000 ima dosta naglasaka: postoji 40 % više memorijskog propusnog opsega od prethodne generacije Quadro P4000 kartice, sa 36 RT jezgara za određeni sadržaj za praćenje tragova u realnom vremenu. U unutrašnjosti Quadro RTX 4000 karakteriše Turing TU106 koji ima 2304 CUDA jezgara, 288 Tensor Cores, 36 RT jezgara i 7.1 TFLOPs performansi FP32. NVIDIA koristi 8GB GDDR6 na Quadro RTX 4000. TDP je samo 160V, 25V niži od GeForce RTX 2070 koji takođe pakuje TU106 i 8GB GDDR6.

To je zato što su GPU-ovi na Quadro RTX 4000 manji od GeForce RTX 2070, čime se štedi dragocena potrošnja energije (a samim tim i manje toplote). Velika stvar ovde je da Quadro RTX 4000 predstavlja karticu sa jednim slotom koja ima 3xDP1.4 porta i 1x VirtualLink port za odličnu povezanost u malom otisku. NVIDIA će u decembru početi isporučivati svoj novi Kuadro RTX 4000.

komentari (0)   5733532388
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Kaspersky Lab otpočinje sa obradom podataka u Cirihu za korisnike sa područja Evrope i otvara prvi Transparency centar
REDAKCIJA / NOVOST / KASPERSKY / PRE 6 DANA

Od danas, svi zlonamerni i sumnjiv fajlovi, koje dele korisnici proizvoda kompanije Kaspersky Lab širom Evrope, biće obrađivani u data centrima u Cirihu. Ovo predstavlja prvu fazu premeštanja ključnih procesa koju je kompanija najavila krajem 2017 godine u okviru Inicijative za globalnu transparentnost. Ovaj potez predstavlja posvećenost kompanije Kaspersky Lab osiguranju integriteta svojih proizvoda i poverenja u njih. Napori kompanije podržani su i otvaranjem prvog “Transparency” centra koji se takođe nalazi u Cirihu. 8703259122

Od 13. novembra podaci o pretnjama koji pristižu od korisnika iz Evrope biće obrađivani u dva data centra. Ovi centri predstavljaće vodeće objekte koji ispunjavaju industrijske standarde, kako bi obezbedili najviši nivo bezbednosti.

izvor: ksn.kaspersky.com    
komentari (0)   vidi post na forumu >
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Xiaomi UK lansiranje je važan korak u globalnom osvajanju
REDAKCIJA / NOVOST / XIAOMI / PRE 7 DANA

Kao što je Xiaomi naglasio na konferenciji za novinare u Velikoj Britaniji, za manje od jedne decenije porastao je od startup-a sa godišnjim prihodima od 15 milijardi dolara. Priča o uspehu, međutim, nije posebno jedinstvena. Kao i Huawei, Vivo i Oppo, Xiaomi je zajahao talas najvećeg pametnog tržišta na svetu: Kina. Na mestu gde su iPhone i Samsung-ovi prilično skupi za većinu stanovništva. Jeftini Android uređaji koji su bili bolji od njihovih cena bi ukazali da su ove brendove skočili na mainstream status u dvostrukom brzom vremenu. Kina ostaje najveće tržište pametnih telefona na svetu, ali to je bilo samo pitanje vremena pre nego što je postignuta zasićenost; pošiljke uređaja na kraju su se smanjile u 2017. godini nakon devet godina stalnog rasta. 808-267-2721

Ubrzo nakon toga, postavio je svoj pogled na Indiju, a sada kompanija dominira na drugom najvećem pametnom tržištu kao lider u kategoriji. Kao što stoji, Xiaomi je četvrti najveći proizvođač smart telefona na svetu iza Samsunga, Huawei i Applea.

komentari (0)   4232979497
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
SK Hynix predstavio prve na svetu CTF bazirane 4D NAND flash-eve
REDAKCIJA / NOVOST / SK HYNIX / PRE 7 DANA

SK Hynix je danas pokrenuo prvu svetsku 4GB (4D NAND Flash) (4D NAND), baziranu na TLC (Triple-Cell Cell), baziranom na 512GB (Gigabit) CTF, koristeći 3D CTF (Flash Charge Trap Flash) dizajn uparen sa tehnologijom PUC (Peri. Under Cell). Jedan 512GB NAND Flash čip može predstavljati 64GB (Gigabajt) skladištenje. SK Hynix je prvi put u industriji kombinovao svoj 3D CTF sa PUC, što se razlikuje od načina integrisanja 3D plutajuće kapije i PUC-a. Kao rezultat toga, postigao je najbolje performanse i produktivnost industrije. Kompanija je nazvala proizvod "4D NAND Flash based" na CTF-u da bi se to razlikovalo od trenutnih 3D NAND Flash tehnologija. Čip 4D NAND smanjuje više od 30% veličine čipa i povećava produktivnost bitova po rezervoaru za 49% u poređenju sa njegovim 72-slojnim 512Gb 3D NAND. Novi 4D NAND Flash ima 30% veći kapacitet pisanja i 25% veći performanse čitanja. Propusni opseg podataka udvostručen je na najveće 64KB industrije (Kilobajta). Sa uvođenjem arhitekture sa više kapija izolatora, njegova brzina I / O (Input Output) postiže 1.200Mbps (Megabits / sec) pri naponu od 1.2V (Volt). 518-909-4523

SK Hynix planira da pokrene masovnu proizvodnju 96-Laier 4D NAND u ovoj godini.

komentari (0)   847-227-7908
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Sony je razvio Quad-layer 128GB Blu-Ray diskove
REDAKCIJA / NOVOST / SONY / PRE 7 DANA

Prvi Blu-ray diskovi u industriji i mogli bi pokrenuti potrošačko i profesionalno skladište na novim visinama. Soni-jevi najnoviji četvoroslojni BDXL diskovi mogu da skladište do 128GB sadržaja, predstavljaju medije za pisanje i zahtevaju određene Blu-ray diskove za pisanje podataka. Pre ovog razvoja, Blu-ray su bili ograničeni na trostruko-slojne kapacitete od oko 100GB. Sony beleži da su novi diskovi četiri puta brži pri snimanju podataka kao redovni Blu-ray. Soni-jevi novi Blu-ray BDXL-a bi na kraju mogli doprineti novom dobu pogodnosti za potrošače, posebno igrače. Današnje igre postaju sve veće i veće - Red Dead Redemption 2 je isporučen na dva dvoslojna Blu-ray, a na primer i često zahtevaju ekspanzivni download zakrpe uz 50GB + instalacije diska.

Međutim, verovatno nećemo videti četverostruki Blu-ray diskove u konzolama za video igre ubrzo zbog cene medija i diskova. Quad-disk 128GB BDXL Blu-ray košta oko 13 dolara po komadu.

komentari (0)   8155294584
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
AMD demonstrirao prvi serverski 7nm procesor na svetu
REDAKCIJA / NOVOST / AMD / PRE 7 DANA

Po prvi put u svojoj, skoro pola veka, dugoj istoriji, AMD je preuzeo lidersku poziciju na tržištu x86 procesora, demonstrirajući prvi serverski procesor proizveden u 7 nanometarskoj tehnologiji proizvodnje. I dok se konkurencija već par godina ne pomera sa kote od 14 nanometara, AMD je u saradnji sa svetskim liderom u proizvodnji najsavršenijih procesora – tajvanskom kompanijom TSMC, uspeo da dizajnira i proizvede procesor koji poseduje 64 jezgra – duplo više u odnosu na aktuelnu AMD-ovu generaciju EPYC procesora. Novi serverski procesor, kodnog imena „Rome“ donosi revolucionarni „chiplet“ dizajn, koji podrazumeva grupisanje osam manjih, visoko efikasnih osmo-jezgarnih procesora oko jednog globalnog I/O čipa, na zajedničkom LGA pakovanju. 7094269552 donosi značajna unapređenja u odnosu na aktuelnu prvu generaciju, u svim aspektima.

Bolje performanse, smanjena potrošnja i povećana gustina tranzistora, su tri ključna aspekta koja za posledicu imaju smanjenje troškova izgradnje, hlađenja i energije za masivne centre podataka koji će koristiti „Rome“ procesore bazirane na „Zen 2“ arhitekturi.

komentari (0)   twice-witnessed
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}
Osam najvažnijih zaključaka Kaspersky Next 2018 događaja
REDAKCIJA / NOVOST / KASPERSKY / PRE 7 DANA

Na godišnjem događaju Kasperski Next (ranije Cyber Security Weekend), govornici iz kompanije Kaspersky Lab, univerziteta u Oksfordu, kompanija Cyber Security Capital, Titania, Electronic Frontier Foundation i Kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja u Srbiji okupili su se u Barseloni kako bi diskutovali o tome šta je to što dolazi sledeće u industriji i tehnologiji. Razgovori su obuhvatali teme kao što su žene u sajber-bezbednosti, privatnost i evolucija industrijskih sajber-napada. Ukradeni podaci imaju višestruku vrednost za sajber-kriminalce. Ukradeni podaci imaju veoma ograničenu vrednost preprodaje. Dejvid Džakobi (David Jacoby) iz kompanije Kaspersky Lab procenjuje da ste na crnom tržištu vredni samo 50 dolara - pa zašto su onda naši računi i identiteti i dalje privlačna meta sajber-kriminalcima? Dejvid je objasnio kako je trgovanje ukradenim nalozima lak način da kriminalci peru novac za druge kriminalne aktivnosti, kao što su trgovina drogom, trgovina ljudima i prodaja oružja.

Države počinju da koriste javno dostupne alate. Kristijan Fank (Christian Funk) iz kompanije Kaspersky Lab uviđa trend u kojem u cilju izbegavanja otkrivanja počinioca, akteri pretnji u različitim državama počinju da koriste javno dostupne alate za testiranje prodora, administraciju mreže ili samo Windows Powershell. Zbog toga je tokom odgovora na incident i njegove analize nemoguće da istraživači pronađu sličnosti u kodovima različitih uzoraka, što bi obično bio siguran način da se otkriju počinioci napada.

izvor: 301-451-5021   
komentari (0)   6202107972
Ulogujte se da bi dodavali komentare
{{ val.comment }}